سوال
-
1.آیا ممکن است mRNA در محل ترجمه باشد اما ترجمه نشود؟
2.در پایان رونویسی اول رنابسپاراز جدا میشه یا رنا؟خودم فکر می کنم اول رناست ولی درسنامه نوشته اول رنابسپاراز!
3.در تنظیم منفی باکتری اشریشیا کلای رونویسی آغاز می شود یا خیر؟
4.در تنظیم منفی با ورود لاکتوز به یاخته.... آیا این معنی رو داره که نبودن گلوکز در داخل یاخته مکانیسم هایی رو در یاخته فعال می کنه که باعث افزایش یا ایجاد نفوذ پذیری غشا نسبت به لاکتوز میشه؟و به همین خاطره که در حضور گلوگز تنظیم منفی صورت میگیره و آنزیم های تجزیه کننده ی لاکتوز سنتز نمیشه؟ -
5.آیا پروتئین فعال کننده هم نوعی عامل رونویسی است یا فقط نقش مشابهی دارند؟
-
@გამვლელი در سوال گفته است:
آیا ممکن است mRNA در محل ترجمه باشد اما ترجمه نشود؟
بنظرم بله مثلا بعضی رناهای کوچیک به بعضی از mRNA ها متصل بشن و نذارن ریبوزوم ترجمشون کنه
@გამვლელი در سوال گفته است:
در پایان رونویسی اول رنابسپاراز جدا میشه یا رنا؟خودم فکر می کنم اول رناست ولی درسنامه نوشته اول رنابسپاراز!
طبق شکل کتاب و تجربه تو آزمونا اول رنا جدا میشه
@გამვლელი در سوال گفته است:
.در تنظیم منفی باکتری اشریشیا کلای رونویسی آغاز می شود یا خیر؟
اره بنظرم تنظیم منفی صرفا اسمیه که به این نوع تنظیم تعلق گرفته بخاطر وجود پروتئین مانع رونویسی، ینی کلمه منفی در اینجا به معنی انجام نشدن رونویسی نیس
@გამვლელი در سوال گفته است:
4.در تنظیم منفی با ورود لاکتوز به یاخته.... آیا این معنی رو داره که نبودن گلوکز در داخل یاخته مکانیسم هایی رو در یاخته فعال می کنه که باعث افزایش یا ایجاد نفوذ پذیری غشا نسبت به لاکتوز میشه؟و به همین خاطره که در حضور گلوگز تنظیم منفی صورت میگیره و آنزیم های تجزیه کننده ی لاکتوز سنتز نمیشه؟
باکتری گلوکز رو به لاکتوز ترجیح میده
بطوری که انگار ساخت آنزیم تجزیه کننده لاکتوز هزینه بیشتری براش داره و خب واسه عملکرد بهینه تا جایی که در اختیارش هس و براش کافیه گلوکز یا فروکتوز مصرف میکنه مگر اینکه دیگه این قندا تو محیط کم باشن که بره سمت لاکتوز -
@გამვლელი در سوال گفته است:
5.آیا پروتئین فعال کننده هم نوعی عامل رونویسی است یا فقط نقش مشابهی دارند؟
بنظرم اینجور پرسشارو مطرح نکنید منظورم اینه کمکی به بحث کنکور نمیکنه
شاید واقعا هر دو نوعی عامل رونویسی باشن ولی خب وقتی کتاب اسم دیگه ای بکار برده پس بهتره قاطیشون نکنیم -
@გამვლელი اوهوم
ولی خب مشخصه دیگه طبق کتاب نمیشه گف فعال کننده هم نوعی عامل رونویسیه چون لفظ عامل رونویسی رو کتاب فقط واسه یوکاریوت بکار برده -
اره بنظرم تنظیم منفی صرفا اسمیه که به این نوع تنظیم تعلق گرفته بخاطر وجود پروتئین مانع رونویسی، ینی کلمه منفی در اینجا به معنی انجام نشدن رونویسی نیس
یعنی رونویسی آغاز می شود اما ممکنه انجام بشه یانشه درسته؟
باکتری گلوکز رو به لاکتوز ترجیح میده
بطوری که انگار ساخت آنزیم تجزیه کننده لاکتوز هزینه بیشتری براش داره و خب واسه عملکرد بهینه تا جایی که در اختیارش هس و براش کافیه گلوکز یا فروکتوز مصرف میکنه مگر اینکه دیگه این قندا تو محیط کم باشن که بره سمت لاکتوز@გამვლელი در سوال گفته است:
آیا این معنی رو داره که نبودن گلوکز در داخل یاخته مکانیسم هایی رو در یاخته فعال می کنه که باعث افزایش یا ایجاد نفوذ پذیری غشا نسبت به لاکتوز میشه؟
منظورم این بود که آیا گلوکز و لاکتوز همزمان در داخل یاخته یافت میشن و اگر میشن چه چیزی مانع اتصال لاکتوز به مهار کننده می شه؟
-
-
@გამვლელი در سوال گفته است:
یعنی رونویسی آغاز می شود اما ممکنه انجام بشه یانشه درسته؟
نه دیگه اغاز بشه که انجام میشه
@გამვლელი در سوال گفته است:
منظورم این بود که آیا گلوکز و لاکتوز همزمان در داخل یاخته یافت میشن و اگر میشن چه چیزی مانع اتصال لاکتوز به مهار کننده می شه
ببین بنظرم اگه گلوکز به اندازه کافی تو محیط باشه باکتری از لاکتوز رو وارد خودش نمیکنه
-
@გამვლელი در سوال گفته است:
یه سوال دیگه هم داشتم در درسنامه ی من نوشته در جایگاه A در مرحله پایان پیوند هیدروژنی تشکیل میشه یعنی بین عامل آزاد کننده و mRNA پیوند هیدوژنی تشکیل میشه؟
بنظرم درسته بالاخره این پیوند هیدروژنیه که باعث استقرار هرچند کم عامل ازاد کننده میشه
-
@გამვლელი نمیدونم واقعا
کلا این تنظیم منفی یخورده مطالبش با کلیات چیزایی که کتاب راجب رونویسی گفته در تضاد بنظر میاد
نمیدونم... ولی بعید میدونم انقدر ریز بشه تستی، اگه تو تست دیدید بیارید بررسی کنیم -
-
@გამვლელი خواهش میکنم