ازمون زبان شماره 1#



  • سلام دوستان وقت بخیر. تو این تایپیک سوالات زبان قرار میگیره. تعداد سوالات 20 تا هست و زمان حل هم 20 دقیقه. بعده 20 دقیقه پاسخنامه کلیدی قرار داده میشه. تو این تایپیک فقط سوالات قرار داده میشن. لطفا هیچ نظری نفرستین. فقط سوالارو بخونین و برای خودتون یادداشت کنین و بعد درصد بگیرین. بعده اتمام تایم کلید حل سوالات اینجا قرار میدیم.





  • @دانش-آموزان-آلاء دوستان صبر کنین یه مشکل کوچیکی پیش اومده من سوالارو مرتب کنم اپلود کنم . یه چند مین باید صبر کنین



  • 1.Did Maryam ask the rest of you .... before the meeting?
    a)was I going to do what
    b)what i was going to do
    c)I was going what to do
    d)what was I doing to do

    2.Armin and his friend watched some videos ... some strange desert animals.
    a)for showing
    b)to show
    c)showed
    d)showing

    3.Altought they were not satisfied they agreed to help us stand against our enemy as a ... of friendship.

    a)purpose
    b)scene
    c)gesture
    d)stance

    Important question 4.The student has been ill in bed for two months, now she should work very hard to ..... with the others in the class.

    a)keep up
    b)make a difference
    c)take action
    d)do her part

    "Cloze Test"

    The Amazon Jungle, also known as the Amazon rainforest, or Amazonia, ...(5)... most of the south American Amazon basin. The total area of this basin ....(6).... 7 million square kilometers, and 5.5 million kilometers of it ....(7).... the jungle. The Amazon Jungle is the largest jungle in the world and covers .....(8)..... almost half of the total area of the jungles of the world.

    1.     a)Stretches                                 b)Observes                         c)Locates                           
      

    d) Includes

    1.     a)It is                                             b)There are                         c)Is                                       d)Are
      
    2.     a)Consists of                              b)Is involved in                 c)Campares with   
      

    d)Concentrates on

    1.     a)Equal to an area is                b)An area that is equal to         c)An area it is equal to        
      

    d)An equal area which

    1. A good teacher should encourage the students to discover basic scientific ........... .

    a)Facts b)Habits c)Goals d)Tasks

    1. To be a good speaker, you first need to listen carefully, Don't try to make people whom you are talking only.. . Give them time to talk as well.

    a)Listen b)Listening c)They listen 4)By listening

    1. If you want to make sure that you remain in good health, you should get the proper... .

    a)regions b)Secrets c)Layers d)Nutrients

    12.John is worried about many things at the moment, ...... his son's health.

    a) primarily b) emotionally c)previously d)fortunately

    1. We have completed ten items .... we started doing this exercise.

    a)When b)Since c)Enough d)Whether

    1. As he was absent from school for a month he found it hard to .... with the rest of the class.

    a) Pick up b) Keep up c)Wake up d) Turn down

    15.My friend has recently graduted from college. He has ..... several jobs.

    a)Applied for b)Turned off c) Helped out d) Worried about

    1. Our plans are very ..... , so we can meet you either on Wednesday or on Thursday.

    a)Private b)Flexible c) Actual d) Immediate

    17.Muslims always ..... their shoes before entering a mosque or other holy places.

    a)Turn off b)Make up c) Take off d) Call up

    18.Both Mr. and Mrs. Karimi are worried about their son because he does not take life ..... .

    a) regularly b) seriously c) emotionally d) comfortably

    19.The TV program was really funny and made everyone ..... for a long time.

    a)laugh b)laughs c)laughing d) to laugh

    1. Scientists are ....... research into the effects of smoking on brain damage.

    a)making b)acting c) taking d) doing


  • دانش آموزان آلاء

    20 میشه 4
    19 1
    18 2
    17 3
    16 2
    15 1
    14 2
    13 1
    12 1
    11 4
    10 4
    9 3
    8 نزده
    7 1
    6 1
    5 ر4
    4 2
    3 2
    2 2
    1 2



  • وقت تماممممممممممممممم! اگه نتونستین تموم کنین 5 مین اضافه بذارین برای خودتون



  • پاسخنامه کلیدی :

    1)b

    2)d

    3)c

    4)a

    5)d

    6)c

    7)a

    8)b

    9)a

    10)a

    11)d

    12)a

    13)b

    14)b

    15)a

    16)b

    17)c

    18)b

    19)a

    20)d



  • @دانش-آموزان-آلاء ازمون امروز فقط درصد گیری کنین فردا شنبه باهم ازمون رو تحلیل میکنیم تک تک سوالات رو دوباره با هم باید حل کنیم.

    فردا تو این تایپیک سوالات رو بررسی میکنیم:

    https://forum.sanatisharif.ir/topic/5408/زبان-انگلیسی-کنکور-ان-شاالله-درصد/3535



  • منبع سوالات: اکثرا سوالات خارج 95 بود به همراه خارج 92 و سراسری داخل هنر 93 و سراسری های داخل 91 و 92 و 93 و 94



  • پاسخ ها اشکال ندارن؟؟
    بیشتر سوالاها رو بررسی کرده بودیم
    مثلا سوال 3 میشه b و 4 هم میشه b



  • @dr-of-the-future در ازمون زبان شماره 1# گفته است:

    پاسخ ها اشکال ندارن؟؟
    بیشتر سوالاها رو بررسی کرده بودیم
    مثلا سوال 3 میشه b و 4 هم میشه b

    خارچ 95 برو ببین . پاسخ ها همگی درستن چن بار چک کردم



  • تحلیل و این جور چیزا چی شد پس?


وارد شوید تا پست بفرستید
 

اتصال شما به انجمن آلاء به نظر می‌رسد از دست رفته. لطفا صبر کنید ما سعی می‌کنیم که دوباره شما را متصل کنیم.