بچه ها تست هایی که خودتون طرح میکنید رو بزارید ( فصل ۱ و۲و ۳زیست سال دوم )



  • سلام به همه ی بچه های گل آلا :-)
    بچه ها تو این تاپیک تست هایی رو که خودتون از فصل ۱ و ۲و۳ زیست سال دوم طرح کردید رو بزارید و تحلیل کنید اینجا نظر دادن و بحث کردن ( البته بحث رو تست ها ) آزاده و اشکال نداره
    یا علی ...
    @دانش-آموزان-آلاء

    راستی به نظر من همه بچه ها راس ساعت ۱۱ شب انلاین باشند باهم تست تحلیل کنیم .
    فک کنم بیشتر بچه ها ساعت ۱۱ به بعد درسی نمیخونن و وقتشون ازاده . و به نظرم ساعت ۱۱ شب بهتر باشه :-)
    من خودم ساعت ۱۱ شب میام :-)



  • تست شماره 1
    کدام گزینه درست میباشد ؟
    ۱. گالاکتوز منوساکاریدی است که از هیدرولیز پروتین شیر حاصل میشود
    ۲ . مونوساکاریدی که در مایع منی وجود دارد یکی از اجزای سازنده قند مالتوز است
    ۳ . مونوساکاریدی که از سد خونی مغزی عبور میکند از لوله خمیده نزدیک با انتقال فعال بازجذب میشد
    ۴ . دی ساکاریدها همگی نقش انرژی زایی دارند که از روده جذب میشود



  • تحلیل تست
    گالاکتوز مونوساکاریدی است که از تجزیه قند شیر حاصل میشو نه پروتیین شیر
    توجه کنید که پرتیین شیر کازیین میباشد
    گزینه ۲: مونوساکاریدی که در مایع منی وجود دارد همون فروکتوز میباشد که یکی از اجزای سازنده ی قند ساکارز میبازد نه مالتوز
    گزنه ۳ کامل جمله درسته
    مونوساکاریدی که از سد خونی و مغزی عبور میکند همون گلوکز هست
    گزینه ۴ دی ساکارید ها همگی نقش انرژی زایی دارند که در روده جذب نمیشوند



  • :question: کدام گزینه درست میباشد ؟!
    ۱: پلیمری انشعاب دار حاصل اتصال سست مونمرهای گلوکزی فقط قند ذخیره ای جانوران محسوب میشود
    ۲ : مولکولی بسیار درشتی با شاخه های جانبی فراوان در بدن ما فقط در سلول های ماهیچه ای ذخیره میشود
    ۳دیواره سلولی تاژکداران چرخان از پلیمری خطی حاصل اتصال محکم مونومرهای گلوکز و سیلیس میباشد
    ۴: بیشترین ترکیب آلی طبیعت فقط دارای نقش ساختاری میباشد .



  • 1- غ : هم نشاسته و هم گلیکوژن هر دو انشعاب دارن (منتها انشعاب گلیکوژن بیشتره) و از مونومر های گلوکز تشکلیل شدن .. نشاسته قند ذخیره ای گیاهان و کلیگ.ژن قند ذخیره ای جانوران



  • 2-غ : منظور کلیگوژنه و در کبد هم ذخیره میشه



  • 3- غ : اغلب دیوارشون سلولزیه و روی اون پوشش سیلیسی دارن



  • 4- ص دیگه



  • گزینه ۱ غلطه .
    پلیمری انشعاب دار که حاصل اتصال سست منومر ها گلوکز میباشد همون گلیکوژن هست
    توجه کنیپد که من گفتم حاصل اتصال سست .
    گلوکز در گلیکوژن اتصال های سست داره .
    توجه !!! گلیکوژن فند ذخیره ای جانوران وقارچ ها میباشد



  • از کجا میدونین اتصالش سسته ؟



  • گزینه ۲ رو درست تحلیل کردید
    منظور گلیکوژنه و در بدن ما علاوه بر سلول های ماهیچه ای در کبد هم یافت میشود



  • گزینه ۳ درسته
    پلیمر خطی حاصل اتصال محکم مونومر های گلوکز هوم سلولز است
    و دیوارهسلولی تاژکدارن چرخان از سلولز و سیلیس ساخته شده است



  • جواب گزینه سه شد
    و اما گزینه ۴
    بیشترین ترکیب الی طبیعت سلولز میباشد که علاوه بر نقش ساختاری نقش تغذیه ای هم دارد



  • @پروفسور در بچه ها تست هایی که خودتون طرح میکنید رو بزارید ( فصل ۱ و۲و ۳زیست سال دوم ) گفته است:

    گزینه ۳ درسته
    پلیمر خطی حاصل اتصال محکم مونومر های گلوکز هوم سلولز است
    و دیوارهسلولی تاژکدارن چرخان از سلولز و سیلیس ساخته شده است

    قید داره ها
    اغلب اینطورین



  • @پروفسور در بچه ها تست هایی که خودتون طرح میکنید رو بزارید ( فصل ۱ و۲و ۳زیست سال دوم ) گفته است:

    جواب گزینه سه شد
    و اما گزینه ۴
    بیشترین ترکیب الی طبیعت سلولز میباشد که علاوه بر نقش ساختاری نقش تغذیه ای هم دارد

    تغذیه ای بر میگرده به همون فیبریل ؟



  • از کجا میدونین اتصال سست و محکم بین کدوم مونومر هاست ؟



  • @zahra1303
    تغدیه ای بودن سلولز در صورت وجود انزیم هیدرولیز کننده سلولز میباشد
    که در برخی از باکتری ها و بعضی از تاژک داران جانور مانند وجود دارند
    منظورم از تغذیه ای بودن سلولز همین بود :-)



  • @پروفسور در بچه ها تست هایی که خودتون طرح میکنید رو بزارید ( فصل ۱ و۲و ۳زیست سال دوم ) گفته است:

    @zahra1303
    تغدیه ای بودن سلولز در صورت وجود انزیم هیدرولیز کننده سلولز میباشد
    که در برخی از باکتری ها و بعضی از تاژک داران جانور مانند وجود دارند
    منظورم از تغذیه ای بودن سلولز همین بود :-)

    خب حالا میتونیم راجع ب الیاف یا فیبر هم اینطوری بگیم یا ن ؟



  • @zahra1303 در بچه ها تست هایی که خودتون طرح میکنید رو بزارید ( فصل ۱ و۲و ۳زیست سال دوم ) گفته است:

    از کجا میدونین اتصال سست و محکم بین کدوم مونومر هاست ؟

    نکتشو از یه کتابی خوندم :-)
    اتصال بین منومر های گلوکز در گلیکوژن سسته
    و اتصال بین مونومر های گلوکز محکم است
    دلیلش اینه البته با منطق خودم
    شما با استاد پازوکی این مبحث رو خونید ؟
    ایشو تو بحث اسید های چرب سیر شده گفتند که اگه پیوندی خطی باشه اتصال بیشون قویه
    و گلیکوژن یک پلیمری اشعاب دار است و سلولز یک پلیمری خطی
    پس اتصال بین مونومر های سلولز به علت خطی بودنش قویه
    و اتصال بین مونمر های گلیکوژن به علت منشعب بونش سست است



  • @zahra1303 در بچه ها تست هایی که خودتون طرح میکنید رو بزارید ( فصل ۱ و۲و ۳زیست سال دوم ) گفته است:

    @پروفسور در بچه ها تست هایی که خودتون طرح میکنید رو بزارید ( فصل ۱ و۲و ۳زیست سال دوم ) گفته است:

    @zahra1303
    تغدیه ای بودن سلولز در صورت وجود انزیم هیدرولیز کننده سلولز میباشد
    که در برخی از باکتری ها و بعضی از تاژک داران جانور مانند وجود دارند
    منظورم از تغذیه ای بودن سلولز همین بود :-)

    خب حالا میتونیم راجع ب الیاف یا فیبر هم اینطوری بگیم یا ن ؟

    درسته .



  • @پروفسور ن استاد امینی ..



  • @zahra1303 در بچه ها تست هایی که خودتون طرح میکنید رو بزارید ( فصل ۱ و۲و ۳زیست سال دوم ) گفته است:

    @پروفسور ن استاد امینی ..

    استاد امینی راد .
    دبیر بسیار توانا و کلاس شادی دارند
    با ایشونم خوندم من :-)
    پیشنهاد میکنم با استاد پازوکی هم بخونید



  • @پروفسور اره اگه میشد دوم رو تدریس میکردن دوباره خیلی بهتر میشد



  • @zahra1303 در بچه ها تست هایی که خودتون طرح میکنید رو بزارید ( فصل ۱ و۲و ۳زیست سال دوم ) گفته است:

    @پروفسور اره اگه میشد دوم رو تدریس میکردن دوباره خیلی بهتر میشد

    درسته
    و البته استاد پازوکی .
    من خیلی دوسشون دارم در حد بی نهایت :-)



  • @پروفسور این پست رو مینویسم زود بخونید تا ادمین ها پاک نکردن ! :joy:
    استاد پازوکی پیش رو تو سایت گزینه 2 کامل تدریس کردن میتونین استفاده کنید



  • @zahra1303 در بچه ها تست هایی که خودتون طرح میکنید رو بزارید ( فصل ۱ و۲و ۳زیست سال دوم ) گفته است:

    @پروفسور این پست رو مینویسم زود بخونید تا ادمین ها پاک نکردن ! :joy:
    استاد پازوکی پیش رو تو سایت گزینه 2 کامل تدریس کردن میتونین استفاده کنید

    عععععع راس میگید من نمیدونستم
    خیلی خوشحال شدم
    البته الان این پستو خودمم پاک میکنم
    خیلیییی ممنونم که گفتید
    یعنی دارم بال درمیارم
    خیلی خوشحال شدم :-)



  • بذارین باشه بقیه هم استفاده کنن . اگه تشخیص دادن تبلیغه پاک کنید
    بالاخره دکتر پازوکی یکی از دبیرای الا هستن



  • فشار اسمزی تو توضیح میدین ؟



  • @zahra1303 در بچه ها تست هایی که خودتون طرح میکنید رو بزارید ( فصل ۱ و۲و ۳زیست سال دوم ) گفته است:

    بذارین باشه بقیه هم استفاده کنن . اگه تشخیص دادن تبلیغه پاک کنید
    بالاخره دکتر پازوکی یکی از دبیرای الا هستن

    باشه
    ولی خوب تبلیغ نیس که .



  • دیگه نمیدونم



  • ببخشی یه لحظه رفتم اومدم



  • @zahra1303 در بچه ها تست هایی که خودتون طرح میکنید رو بزارید ( فصل ۱ و۲و ۳زیست سال دوم ) گفته است:

    فشار اسمزی تو توضیح میدین ؟

    ببینید زهرا خانم نیروی کشش محیط ی غلیظ نسبت به اب رو فشار اسمزی میگن :-)
    توجه داشته باشید که محیط غلیظ دارای فشار اسمزی بالا و پتانسیل آب پایین میباشد



  • کاملا شیرفهم شدم !
    همینو ی ساعت باید تجزیه تحلیل کنم !:joy:
    الان ی سلول رو در نظر بگیرین ..داخلش اب زیاد باشه .. فشار اسمزی داخل سلول بیشتره یا خارج سلول ؟



  • خارج ؟ چون تمایلش ب کشیدن اب ب سمت خودش بیشتره ؟



  • @zahra1303 در بچه ها تست هایی که خودتون طرح میکنید رو بزارید ( فصل ۱ و۲و ۳زیست سال دوم ) گفته است:

    کاملا شیرفهم شدم !
    همینو ی ساعت باید تجزیه تحلیل کنم !:joy:
    الان ی سلول رو در نظر بگیرین ..داخلش اب زیاد باشه .. فشار اسمزی داخل سلول بیشتره یا خارج سلول ؟

    اگه خارج سلول یه اب نمک در نظر بگید بله فشا ر اسمزی خارج سلول بیشتر هست
    چون غلظت اب نمک که در خارج سلول است بیشتر از داخل سلول میباشد



  • ممنون....



  • @zahra1303 در بچه ها تست هایی که خودتون طرح میکنید رو بزارید ( فصل ۱ و۲و ۳زیست سال دوم ) گفته است:

    ممنون....

    خواهش میکنم .
    امری یا سوالی ندارید زهرا خانم ؟!



  • @پروفسور ن دیگه ممنون



  • @zahra1303 در بچه ها تست هایی که خودتون طرح میکنید رو بزارید ( فصل ۱ و۲و ۳زیست سال دوم ) گفته است:

    @پروفسور ن دیگه ممنون

    خواهش میکنم
    شبتون بخیر . :-)



  • تست1 : چند مورد درست است ؟
    1- عنکبوت در مقایسه با انسان، رفتار غذایابی بهینه ای دارد .
    2- عنکبوت برای تنیدن تار به کلسیم و آدنوزین تری فسفات نیاز دارد .
    3- پادتن ها در خون عنکبوت نا محلول هستند .
    4- رفتار عنکبوت در تنیدن تار همانند رفتار نخستی ها در پیچیده ترین نوع یادگیری است .



  • بررسی تست1:
    :heavy_multiplication_x: 1- جانورایی ک از ی نوع منبع غذایی استفاده میکنند (مثل عنکبوت ک گوشت خواره ) وقتی ک یک نوع منبع غذایی فراوون تر باشه موفق ترن اما وقتی هیچکدوم از منابع غذایی فراوون تر نباشه همه چیز خواران ( مثل انسان ) غذای بیشتری برای خوردن پیدا میکنند چون امتیاز اینو دارن که از منابع غذایی بیشتری استفاده کنند . غذایابی بهینه : جانوران تمایل دارند که "بیشترین" انرژی رو به ازای "کمترین" زمان به دست بیارن ... پس انسان امتیازی بیشتری نسبت به عنکبوت برای استفاده از منابع غذایی داره و رفتار غذایابی بهینه در انسان بیشتر از عنکبوت هستش ..
    :heavy_check_mark: 2- تار عنکبوت توسط غده های برون ریز که زیر سطح شکمی جانور قرار داره طی فرایند اگزوسیتوز از سلول سازندش خارج میشه و ما میدونیم ک اگزوسیتوز به کلسیم و ATP احتیاج داره
    :heavy_multiplication_x: 3- اولا پادتن در خون محلوله ولی دلیل اشتباه بودن این گزینه موضوع مهم تریه اونم اینکه عنکبوت بی مهره است و اصلا دفاع اختصاصی نداره ک بخواد پادتن داشته باشه
    :heavy_multiplication_x: 4- اول اینکه باید بدونیم نوع پیچیده تری از یادگیری رفتار حل مسئله است ک توی نخستی ها دیده میشه .. عنکبوت رو چ ب رفتار حل مسئه! رفتار تنیدن تار در عنکبوت "غریزی" است .



  • تست2 : چند مورد صحیح است ؟
    1- انسولین با اثر بر غشای سلول های ماهیچه ای باعث افزایش غلظت میشود .
    2- از اتصال دو ریبوز یک دی ساکارید ساخته میشود .
    3- ریبولوزبیس فسفات یکی از مهم ترین پنتوز هاست .
    4- در ساختار اسیدهای چرب سیر شده پیوند دوگانه وجود ندارد .
    5- هورمونی که از فولیکول های در حال رشد ترشح و باعث رشد بیشتر فولیکول میشود دارای اسیدچرب سیرنشده است .
    6- سانتیول ها در سازماندهی و سنتز میکروتوبول نقش دارد .



  • بررسی تست2 :
    :heavy_multiplication_x: 1- انسولین هورمونیه که با افزایش تولید و تجمع گلیکوژن در کبد قند خون رو کاهش میده و همچنین با اثر بر روی غشای سلول های ماهیچه ای باعث میشه گلوکز بیشتری حذب بشه و سلول های ماهیچه ای گلوکز رو به گلیکوژن تبدیل کنند و اونو ذخیره کنن ..پس انسولین سنتز انجام میده پس آب تولید میشه و در نتیجه غلظت کم میشه .. دقت کنید ک گلوگاگون دقیقا بر عکس انسولین عمل میکنه ..
    :heavy_multiplication_x: 2 - دی ساکارید فقط مربوط ب هگزوز هاست و از پنتوز ها ساخته نمیشه ...
    :heavy_multiplication_x: 3- مهم ترین مونوساکارید های 5کربنی ریبوز و دئوکسی ریبوزن ..
    :heavy_check_mark: 4-اگه ب شکل ص6 سال دوم نگا کنید میبینید که جایی ک اسید چرب با گلیسرول پیوند میده کربن یک پیوند دوگانه با اکسیژن داده ولی دقت کنید که در خود اسید های چرب ما پیوند دوگانه ای بین اتم های کربن نداریم
    :heavy_multiplication_x: 5- این هورمون استروژن است ک یک هورمون استروئیدی است (ص241زیست2) و میدانیم استروئید ها اسید چرب ندارند (ص7زیست1)
    :heavy_multiplication_x: 6 - میکروتوبول از جنس پروتئینه و چون پروئینی هست پس ریبوزوم در سنتز اون نقش داره .



  • تست3 : چند مورد صحیح است ؟
    1- در دیابت واکنش هیدرولیز در کبد بیشتر است .
    2- پروتئین هایی که در هستک وجود دارند فقط برای ساخت ریبوزوم استفاده میشوند .
    3- پپسین و هلیکاز و پتیالین از گلژی عبور نمیکنند .
    4- اندامکی که مسئول ایجاد تیغه ی میانی در گیاه براسیکااولراسه است از شبکه های آندوپلاسمی وزیکول دریافت میکند .



  • بررسی تست3:
    :heavy_check_mark: 1- دیابت ی بیماری ایه که باعث میشه سلول ها نتونن گلوکز رو از خون بگیرن برای همین گلوکز توی خون زیاد میشه .. در دیابت نوع دو یا دیابت غیر وابسته به انسولین با اینکه انسولین در خون از حد طبیعیه خودش زیادتره ولی گیرنده های انسولین کمه پس سلول به گلوکز نیاز داره ولی بخاطر کم بودن تعداد گیرنده ها نمیتونه اونو بگیره و چون سلول به گلوکز نیاز داره با وجود اینکه گلوکر توی خون زیاده سلول گلیکوژن رو در کبد هیدرولیز میکنه پس هیدرولیز توی کبد برای اینکه سلول کلوگز مورد نیازش رو بدست بیاره زیاد میشه ...
    :heavy_multiplication_x: 2- در 3 خط آخر ص26 زیست1 این جمله رو میبینین : ( هستک، جای بخشی از DNA و پروتئین های متصل به آن ، RNA و پروتئین است و محلی است که پیش ساز های ریبوزوم ها در آن ساخته میشوند )... تو این جمله دوبار از لفظ پروتئین استفاده شده ، پروئینی که به DNA متصله در ساخت پیش ساز ریبوزوم نقشی نداره ...پس همه ی پروتئین های هستک در ساخت پیش ساز های ریبوزوم نقشی ندارند .
    :heavy_multiplication_x: 3 - پروتئین هایی که توسط ریبوزوم های سیتوسول ساخته میشوند از گلژی عبود نمیکنند ... هر وزیکولی ک از جسم گلژی جدا میشه یا وارد واکوئل میشه یا لیزوزوم و یا به غشای پلسمایی وصل میشه و به بیرون سلول ترشح میشه ( شکل ص 31 کتاب زیست1 رو ببینید ) ... پپسین آنزیم گوارشیه ک از سلول های معده "ترشح" میشه و پتیالین هم یک آمیلاز ضعیفه ک از غدد بناگوشی "ترشح" میشه ، پس از گلژی عبور میکنند ...هلیکاز چون وارد هسته میشود و در همانندسازی نقش دارد از جسم گلژی عبور نمیکنه ...
    :heavy_multiplication_x: 4- اندامک مسئول در ایجاد تیغه ی میانی گلژی هستش .. که از شبکه ی آندوپلاسمی زبر و صاف وزیکول دریافت میکنه ...



  • تست4 : چند مورد صحیح است ؟
    1 - سانتریول همواره در قطب سلول قرار دارد .
    2- غشای پلاسمایی میتواند توسط برخی پروتئین های پلاسما تخریب شود .
    3 - غشای پلاسمایی میتواند توسط ویزکول های ورودی از قسمت خارجی سلول افزایش سطح پیدا کند .
    4 - حلالیت آلبومین در آب نسبت به نشاسته بیشتر است و بر اثر گرم کردن نیز این نسبت تغییر نمیکند



  • بررسی تست4 :
    :heavy_multiplication_x: 1- با توجه به شکل ص22 سانتریول رو در حالت عادی در کنار هسته میبینیم ولی در زمان تقسیم سلول (در مرحله ی پروفاز) سانتریول در قطب سلوله ....
    :heavy_check_mark: 2- پرفورین گه از سلول های Tکشنده تولید میشه به غشای پلاسمایی آسیب میرسونه ...
    :heavy_multiplication_x: 3- وزیکول همیشه داخل سلوله .. ما وزیکول خارجی ک نداریم!
    4- حلالیت آلبومین از نشاسته بیشتر است ولی بر اثر گرم کردن حلالیت آلبومین در آب کاهش پیدا میکند .. ( مثلا آلبومین رو در نظر بگیرید شما میتونید ی تخم مرغ رو در آب حل کنید ولی همین ک گرما ببینه سفت میشه و دیگه تو آب حل نمیشه ، نشاسته در آب ب راحتی حل نمیشه ولی اگه حرارت ببینه حلالیتش بیشتر میشه )



  • @zahra1303
    در تست ۲ ریبولوز بیس فسات رو میشه مونوساکترید پنج کربنه درنظر گرفت دیگه ولی مهمترین نه درسته ؟!



  • @پروفسور اره ترکیب پنج کربنس .. ولی جزء مهم ترینا نیس



  • @zahra1303 در بچه ها تست هایی که خودتون طرح میکنید رو بزارید ( فصل ۱ و۲و ۳زیست سال دوم ) گفته است:

    @پروفسور اره ترکیب پنج کربنس .. ولی جزء مهم ترینا نیس

    اوهم .
    فهمیدم
    ممنون :-)


وارد شوید تا پست بفرستید
 

اتصال شما به انجمن آلاء به نظر می‌رسد از دست رفته. لطفا صبر کنید ما سعی می‌کنیم که دوباره شما را متصل کنیم.